Foto: Studio Yma Garay

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Als klein meisje runde ik mijn eigen winkeltje, kookte mijn eigen eten in mijn keukentje en koos mijn eigen kleding uit die mijn moeder voor mij maakte. Van haar leerde ik knopen aanzetten en broeken korter maken. Van mijn oma leerde ik naaien en breien.

Als echte Tilburgse groeide mijn interesse voor textiel en kleding. Ik maakte mijn eigen kleding zelf mooier en maakte en verkocht tassen aan vriendinnen. Ik koos ervoor om mode te gaan studeren, maar al gauw werd ik daar niet gelukkig meer van. In mij zit altijd de drang om te creeren, maar ik hield zo weinig van het wereldje waar ik in zat. Ik worstelde met de kennis dat de kledingindustrie vervuilend is. En met twee ouders in de zorg en in het onderwijs wilde ik graag iets betekenen voor de maatschappij. Dat en het maken dacht ik goed te kunnen combineren in het lesgeven. Na de docentenopleiding aan de kunstacademie gaf ik een aantal jaren les. Het creeren bleef maar roepen, ik had daar naast mijn werk geen tijd voor.

Met mijn vriend Daan kreeg ik onze prachtige zoon Guus. We kregen tassen vol tweedehands kleding en speelgoed en met het uitzoeken begon het weer te kriebelen. Ik zag de stofjes en de modellen en had zoveel zin om dat allemaal zelf te maken. We hebben avonden lang gepraat over creeren en een maatschappelijk belang en kwamen tot de conclusie dat dat best samen kan gaan. En daar werd Milk and Marshmallows geboren. In mijn bedrijf bedenk en maak ik alles zelf. Duurzame kleding en lifestyle items, gemaakt met eerlijk vervaardigde materialen. Ik leer elke dag weer bij over standaarden met criteria waar ik me heel erg in kan vinden. Dit geldt voor hout en textiel. Ik houd heel veel rekening met de gevoeligheid van een baby’s huidje en maak gebruik van vriendelijke, natuurlijke stoffen die dus ook nog op een eerlijke manier zijn geproduceerd tegenover mens en milieu.

In november 2020 is onze tweede zoon Toon geboren en daarmee voelt ons gezin compleet. Het is zo fijn om onze zonen kleding aan te trekken, speelgoed te geven en lifestyle producten te gebruiken waarvan ik zeker weet dat die vriendelijk zijn voor hen en milieu. Aardlief en future proof, iets wat ik onze jongens ook heel graag meegeef.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–